Back to news archive

Volvo Cars AB utökar GEPS piloten från H&D Wireless

Volvo Cars AB utökar GEPS piloten från H&D Wireless

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB, har till sitt produktområde GEPS fått en utökad order från Volvo Personvagnar AB. Man testar redan GEPS™ for Industry – Fleet management men lägger nu till GEPS™ for Industry – External logistics. Ordervärdet är ringa men strategiskt intressant.

Nuvarande pilot med GEPS har testats på ut- och inlastningsområdet av godsbärarna mellan tåget och fabriksbyggnaden. Fleet management delen av GEPS har analyserat truckrörelserna. Utökningen med External logistics innebär att själva godsbärarna kommer att följas mellan fabriken i Olofström och de övriga fabrikerna som slutmonterar bilarna, varav minst en är i ett annat EU-land.

Sensortaggen som används i tjänsten External logistics är Raven Box827 som inte kräver någon infrastruktur så som Wi-Fi eftersom den använder den nya IoT Maskin-Maskin standarderna LTE-M och NB-IoT som går över mobilnätet genom tex operatörer som Telia och Telenor och möjliggör låg strömförbrukning och låg datakostnad vilket också ger en mycket liten och snygg design.

Läs hela Pressmeddelande

 

#IoT #Asset_Management #External_logistics #BOX827