Back to news archive

Scania beställer pilot med H&D Wireless Edge AI

Scania beställer pilot med H&D Wireless Edge AI

Nasdaq First North-listade H&D Wireless AB, har fått en order från Scania om utökning av en pilot i rullande fabrik med licens och molndrift i ytterligare 12 månader. Scania får då tillgång till H&D Wireless ledande system GEPS® for Industry som uppgraderats med Edge AI och Vision technologi. Syftet är att gemensamt med H&D Wireless fortsätta arbeta med realtidspositionering och IoT. Avtalsvärdet för denna pilot är ca 250KSEK.

GEPS® Griffin Enterprise Positioning Services är ett verktyg och tjänst för att förbättra ledtider, minska kostnaderna och effektivt använda tillgängliga resurser i produktionen. Syftet med GEPS® installationen på Scania är att testa nyttan med GEPS® RTLS+AI teknik och göra pilotfärdiga funktioner vid Scaniafabriken i Södertälje. H&D Wireless arbetar aktivt för att stödja Scanias avsikter och mål med digitalisering genom ett flertal projekt.

“Vi ser mycket positivt på vårt samarbete i Scania Smart Factory, och att det utökas till även testning av våra nya funktioner där vi använder lokal Artificiell intelligens (Edge AI) som en del av analysen av flöden och aktiviteter i den operativa verksamheten” Pär Bergsten, VD och grundare H&D Wireless.

Med GEPS® adresserar H&D Wireless en ny marknad för realtidspositionering inom industrin som uppskattas växa till 3.6 miljarder i Norden, en del av världsmarknaden på 39 miljarder USD.

Läs Pressmeddelande