Back to news archive

Parker beställer full Cobot-lina från H&D Wireless

First North Growth Market-listade H&D Wireless AB, har till sitt produktområde Dalumverken fått order på fas 2 från Parker Hannifin AB avseende utveckling, tillverkning och driftsättning av en semiautomatiserad monteringslinje med integrerad Cobot. Ordervärdet är cirka 0,8 MSEK.

H&D Wireless AB, har till sitt produktområde Dalumverken fått i uppdrag att utveckla, tillverka och driftsätta en ny monteringslina åt Parker Hannifin AB (PH NYSE). Order för fas 1 kom i maj 2022 och avsåg de två manuella stationera i linan och nu har alltså fas 2 beställts av den totala anläggningen där själva stationen med en Cobot integreras i flödet där även H&D Wireless MES-mjukvara Casat kommer användas genom hela flödet. Totalt beräknas uppdraget värderas till 1,8 MSEK.

“H&D Wireless Dalumverken har presenterat lösningar som får en positiv ROI” säger Mikael Antonsson, projektledare och produktionstekniker hos Parker Hannifin AB.

H&D Wireless betecknar denna order på 0,8MSEK, tillsammans med den första, som ett tydligt genombrott för produktlinan Dalumverken inom H&D Wireless eftersom det är den första Cobot-linan som bolaget utvecklar och levererar och där nu Parker Hannifin i Borås blir första kunden. Extra betydelsefullt anses denna lösning vara eftersom även produktlinjen Casat får leverera MES-mjukvaran som styr denna första Cobot-lina.

Bolaget planerar att leverera fas 2 av projektet under våren 2023 vilket beräknas påverka kassaflödet positivt under perioden.

<Pressmeddelande> 

För ytterligare information om detta pressmeddelande vänligen kontakta:

Pär Bergsten,
VD och koncernchef, H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: investors@hd-wireless.se Web: www.hd-wireless.com