Back to news archive

Volvo Cars ökar affären på GEPS™ från H&D Wireless

Volvo Cars ökar affären på GEPS™ från H&D Wireless

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB, har till sitt produktområde GEPS™ erhållit en tilläggsorder från Volvo Personvagnar AB för en fördubbling av antalet fordon baserat på det SLA som finns för 36 månaders tjänst och drift av GEPS™ for Industry vilket beställdes i januari 2022. Ordervärdet är cirka 100KSEK.

GEPS™ for Industry – Fleet management används på in- och inlastningsområdet av godsbärarna på Volvo Car Body Components fabrik i Olofström (VCBC). Fleet management delen av GEPS analyserar truckrörelserna och laststatus vilket görs med egenutvecklad radioteknik och Edge AI, GEPS Vision AI. I januari 2022 tecknades ett drift- och tjänsteavtal, SLA, med VCBC för installation och drift av GEPS™ i 36 månader. Genom denna beställning så utökar VCBC, med i princip 100%, det antalet fordon som följs samt fler nyckeltal som beräknas och presenteras i GEPS Visualizer (Dashboard Widgets och APP).

Det är mycket spännande att man på VCBC ser nyttan med GEPS™ och nu väljer att införa detta på i princip alla utomhusfordon inom det existerande 36 månaders SLA som finns för drift samt fler KPIer att analysera. ” Pär Bergsten, VD och grundare H&D Wireless.

Ordervärdet på tilläggsordern är cirka 100KSEK och gäller tjänst närmaste 9 månaderna men är strategiskt intressant eftersom detta kommersiella genombrott öppnar upp för expansion både med fler tjänster och på fler områden inom denna fabrik men även övriga fabriker. Det potentiella värdet för dessa tjänster uppskattas till mer än 10-faldigas per fabrik

Pressmeddelande