Back to news archive

Casat i Volvos Årsredovisning 2018

Mjukvaran Casat tas upp som ett lyckat exempel i Volvos årsredovisning

På sidan 64-65 i årsredovisningen, beskrivs Casat som “Zlatanisering”, efter Zlatan, eftersom det får svåra saker att se enkla ut. Denna steg-för-steg-process har dels halverat antalet monteringsfel, dels gjort det lättare för medarbetare som jobbar skift eller har varit lediga att uppdatera sig och komma in i processen igen. Övergången har gått så bra att systemet har tilldelats det svenska monteringspriset. Teamet som jobbar med projektet på fabriken har planer på att förbättra det ytterligare.

På Volvo Pentas fabrik i Vara produceras hela 14 000 olika motorvarianter. Men med Casat har fabriken nu ett skräddarsytt system som levererar unika instruktioner för varje enskild motortyp och guidar operatörerna genom alla steg i monteringen.

Läs hela presentationen