Back to news archive

H&D Wireless är utvald finalist i ABB Elektrifieringsutmaning!

H&D Wireless är utvald finalist i ABB Elektrifieringsutmaning. H&D Wireless har valts ut av 170 ansökningar världen över av ABB “Electrification Review Board” för att vara en del av ABB Elektrifieringsutmaning för ABB Distribution Solutions. Utmaning: Intelligent säkerhet för hållbar elektrifiering

 

ABB har idag “off-line” säkerhetsinstruktioner och standarddriftsförfaranden att följa för att driva eller underhålla elektrisk utrustning i en transformatorstation. Detta har varit standarden för att hantera och upprätthålla säkerhet i årtionden. Förståelsen för var personen befinner sig i transformatorstationen med avseende på all elektrisk utrustning är en grundläggande princip för utvecklingen av säkerhetsmedvetenhetssystem. Säkerheten för en person i elektriska transformatorstationer beror främst på avståndet från en närliggande elektrisk utrustning och utrustningens driftstatus.

Med den snabba utvecklingen av digitala funktioner kan digitalisering spela en viktig roll för att uppgradera säkerhetslösningar.

H&D Wireless är glada över att möta utmaningen med “GEPS® for industry, Griffin Enterprise Positioning Services” (AaaS, SaaS) – egenutvecklad IoT plattform som ger realtidsplaceringssystem (RTLS), baserat på inomhus positionering och AI av material, utrustning och människor i realtid.

Prisutdelningen med vinnarna är satt till den 23 juni 2021. Vinnaren får 300 000 SEK för att genomföra lösningen man föreslagit och en kanal till marknaden tillsammans med ABB. Det slutliga målet är att lösningen ska produktifieras och erbjudas ABB-kunder redan i slutet av året.

Läs Pressmeddelande 

Läs mer om: GEPS for Industry 

GEPS for Industry – Safety , YouTube