Back to news archive

Atlas Copco beställer utveckling från H&D Wireless

Atlas Copco beställer utveckling från H&D Wireless
Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB har erhållit en beställning på utveckling av mjukvara från Atlas Copco (OMX Stockholm Large Cap). Ordervärdet är drygt 0,5MSEK.

Atlas Copco beställer kundanpassning av mjukvaran till en produkt som beställts tidigare, se PM 2021-12-01, vilket adderar unik funktionalitet och prestanda till lösningen.

H&D Wireless produktportfölj består av moduler i världsklass till kunder med fokus på IoT, Industri 4.0 och trådlös multimedia. Ett framväxande segment för dessa moduler är också transportmarknad och inbyggda industridatorer. H&D Wireless produkter för inbyggnad, de trådlösa modulerna, är baserade på NXP-chips och hanteras av produktlinjen Connectivity på H&D Wireless.

Marknaden för trådlösa moduler förväntas växa till 25 miljarder enheter år 2025, enligt ABI Research. Av dessa enheter förväntas 20 miljarder vara kortdistans-IoT-applikationer, enligt en Ericsson Mobility-rapport under 2019, med en årlig tillväxttakt på 13 procent.

H&D Wireless kommer utföra och leverera utvecklingsprojektet under Q2 2022.

Pressmeddelande