Back to news archive

Volvo Cars beställer pilot av GEPS™ från H&D Wireless

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB, har till sitt produktområde GEPS™ erhållit en pilotorder från Volvo Personvagnar AB för att undersöka en utökning av GEPS™ for Industry som beställdes i januari 2022. Ordervärdet är mindre än 100KSEK.

GEPS™ for Industry – Fleet management är i drift redan hos Volvo Cars Body Components fabrik i Olofström (VCBC). Nu vill man även testa Asset management delen av GEPS™ för analys och följning av lastbärare mellan olika fabriker vilka dessutom ligger i olika länder.

H&D Wireless egenutvecklade lösning GEPS™ for Industry (Griffin Enterprise Positioning Services) möjliggör en högre grad av visualisering och automatisering för tillverkande företags logistikflöde med fokus på materialflödet. Systemet digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, flaskhalsar inom produktionen, nyttjandegrad av resurser och oväntade maskinavbrott genom radiopositionering och artificiell intelligens (AI). Ambitionen är att sänka kostnader för tillverkning, minska ledtider och kapitalbindning. GEPS™ for Industry har idag fem applikationer, Asset managementFleet management, Productions Logistic samt External logistics och med GEPS Vision AI är den centrala teknologin för att ge data till GEPSs samtliga tjänster. Tjänsterna digitaliserar informationen om de olika objekten man följer genom en digital tvilling (Digital Twins) varefter analys av dessa kan göras centralt som alla med GEPS™ APP kan se varhelst man befinner sig.

Det är mycket spännande att man på Volvo Cars ser nyttan med GEPS™ och nu vill se hur fler tjänster och utökning av flödet kan ge en heltäckande bild av materialflödet. Vi ser ett helt klart ökat intresse för digitalisering av logistikflödena, både inom och mellan fabriker, nu efter pandemin och stundande lågkonjunktur” Pär Bergsten, VD och grundare H&D Wireless.

Ordervärdet på pilotordern är mindre än 100KSEK och strategiskt intressant eftersom detta kommersiella genombrott öppnar upp för expansion både med fler tjänster och på fler områden inom denna fabrik och övriga fabriker. Det potentiella värdet för dessa tjänster uppskattas till mer än 10-faldigas per fabrik och just denna pilot uppskattas leda till en tjänst med ett avtalsvärde på 4-7MSEK över en 5 års period.

<Pressmeddelande>

För ytterligare information om detta pressmeddelande vänligen kontakta:

Pär Bergsten,
VD och koncernchef, H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: investors@hd-wireless.se Web: www.hd-wireless.com