Back to news archive

Parker förnyar ramavtalet samt ökar på Casat4.0

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB, har förnyat ramavtalet med Parker-Hannifin AB för Casat4.0 samt ökar antalet användare med 40%. Ordervärdet av ökningen för resten av 2023 är drygt 50kSEK men förnyas varje år med 12 månader till ett värde som beror på antal användare.

Casat är ett så kallat MES-system, Manufacturing Execution System. Casat är alltså ett mjukvaruverktyg som används för produktionsberedning samt digitala instruktioner till operatörerna vid tillverkning av företrädesvis mekaniska maskiner med mycket manuella steg. Casat är mer än ett MES system genom högre integration mot beredningssystem och verktyg samt bättre spårbarhet av tillverkade enheter. Hos Parker så används Casat4.0 vid tillverkning av luft och hydralikkomponenter hos Parker-Hannifins fabrik i Borås. H&D Wireless har sedan uppköpet av MVV våren 2019 vidareutvecklat och optimerat Casat åt bland annat Parker. Parker-Hannifin i Borås är alltså nöjda och har dels gått in i ett nytt ramavtal som möjliggör en mer dynamisk prissättning baserad på faktisk användning samt ökat antalet användarlicenser med 40%.

Orderökningen rör licenser för fjärde kvartalet 2023 och påverkar Q4 positivt. Antal användare av Casat 4.0 är planerat att öka på Parker och totala intäkten av affären är stigande. Intäkten från affärerna uppskattas för H&D Wireless till 7-12MSEK över en 5 års period.

Pressmeddelande 

Stockholm 2023-10-03