Back to news archive

Atlas Copco beställer utveckling från H&D Wireless för 300ksek

Atlas Copco beställer utveckling från H&D Wireless för 300ksek

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB har erhållit en beställning på utveckling från Atlas Copco (OMX Stockholm Large Cap). Ordervärdet är ca 300 000 SEK.

H&D Wireless produktportfölj består av moduler i världsklass till kunder med fokus på IoT, Industri 4.0 och trådlös multimedia. Ett framväxande segment för dessa moduler är också transportmarknad och inbyggda industridatorer. H&D Wireless produkter för inbyggnad, de trådlösa modulerna, är baserade på NXP-chips och hanteras av produktlinjen Connectivity på H&D Wireless.  Modulerna med Wi-Fi och Bluetooth combo modul är kvalificerade för industri krav som tex. temperatur.

Marknaden för trådlösa moduler förväntas växa till 25 miljarder enheter år 2025, enligt ABI Research. Av dessa enheter förväntas 20 miljarder vara kortdistans-IoT-applikationer, enligt en Ericsson Mobility-rapport under 2019, med en årlig tillväxttakt på 13 procent.

Beställning från Atlas Copco gäller utvärdering av en ny modul i världsklass från H&D Wireless till en ny icke offentliggjord produkt hos AtlasCopco. Bolaget uppskattar volymerna som detta kan generera till 2-10x högre än den nuvarande produkten som det finns ett 10-årigt ramavtal på, vilket rapporteras i tidigare PM. H&D Wireless räknar med att den nya ordern på drygt 300Ksek kommer att levereras under Q3 och påverka kassaflödet positivt.

<Pressmeddelande>

#IoT #Connectivity #Industry4.0 #communication #safety