Back to news archive

Atlas Copco beställer IoT moduler för 0,5MSEK

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB har erhållit en volymorder från Atlas Copco (OMX Stockholm Large Cap) som nu ökar på utrullningen av sin produkt som använder en trådlös modul från bolaget. Modulen är en del av det 10-åriga ramavtal som bolaget rapporterade om den 15 maj 2022. Ordervärdet är ca 0,5MSEK.

H&D Wireless produktportfölj består av moduler i världsklass till kunder med fokus på IoT, Industri 4.0 och trådlös multimedia. Ett framväxande segment för dessa moduler är också transportmarknad och inbyggda industridatorer. H&D Wireless produkter för inbyggnad, de trådlösa modulerna, främst baserade på NXP-chips, klarar full Industri temperatur och hanteras av produktlinjen Connectivity på H&D Wireless.

Marknaden för trådlösa moduler förväntas växa till 25 miljarder enheter år 2025, enligt ABI Research. Av dessa enheter förväntas 20 miljarder vara kortdistans-IoT-applikationer, enligt en Ericsson Mobility-rapport under 2019, med en årlig tillväxttakt på 13 procent. H&D Wireless räknar med att den nya ordern kommer att levereras under våren 2024 och är en del av ramavtalet som uppskattas omsätta minst 25-30Msek över avtalets period.

Pressmeddelande 

Stockholm 2023-10-31